Munkagårdsgymnasiet firar 40 år

Pontus Widell, 2024
Foto: Pontus Widell.

Lördagen 4 maj är det återigen dags för Munkagårdsdagen. Årets upplaga blir en aning extra högtidligt då den sammanfaller med Munkagårdsgymnasiets 40 årsjubileum. Stefan Larsson, driftchef på skolan, hoppas på bra väder och många glada besökare.

Sedan slutet av 80-talet har Munkagårdsgymnasiet anordnat Munkagårdsdagen med jämna mellanrum. Senast det skedde var 2019 men som en följd av coronapandemin har arrangemanget haft ett längre avbrott för att i år återigen arrangeras. Ett år som dessutom sammanfaller med Munkagårdsgymnasiets 40-årsjubileum.  

Stefan Larsson, driftchef på Munkagårdsgymnasiet, har jobbat på skolan sedan tidigt 90-tal. Han ser fram emot ytterligare en Munkagårdsdag och hoppas på många besökare.  

Hallå där Stefan! Kan du berätta lite om Munkagårdsdagen? 

- Ja, Munkagårdsdagen är en besöksdag som är öppen för alla med syftet att visa upp skolans inriktningar och vår verksamhet för allmänheten. I tillägg till personal och elever kommer även ett 30-tal utställare, i form av lokala aktörer inom de gröna näringarna, vara på plats. Tillsammans med dem hoppas vi kunna visa på de gröna näringarnas bredd.  

Vad har du för förhoppningar inför dagen? 

- Genom åren har vi haft någonstans mellan 3 000 och 9 000 besökare. Hur många det faktiskt blir brukar hänga en del på vädret och förmodligen kommer det spela in även i år. Vi håller tummarna för bra väder och hoppas kunna locka cirka 5 000 besökare. Sedan får vi såklart hoppas att de som kommer tycker det är kul och givande.  

Munkagårdsgymnasiet har 40-årsjubileum i år, kommer det avspegla sig på Munkagårdsdagen?  

- Ja, allt startade 1984 med trädgårdsutbildningen, ett år senare tillkom floristutbildningen och två år senare tillkom jordbruksutbildningen. Det är såklart lite speciellt att vi firar 40 år men i det stora hela kommer vi köra på som vanligt. Efter ett lite längre avbrott på grund av pandemin tyckte vi det föll sig passande att anordna det i år i samband med vårt 40-årsjubileum.  

Vad kan besökarna förvänta sig?

- All personal och alla elever kommer vara på plats för att visa upp skolan och vårt fina skolområde. Sedan har vi som sagt ett 30-tal utställare, i form av lokala företag och organisationer, på plats. Exempelvis LRF Halland och LRF Ungdomen Halland. De olika utställarna kommer anordna lite uppvisningar och aktiviteter som hunduppvisningar, motorsågsshow, kaninklappning, trädgårdsförsäljning, visning av maskiner och så vidare.
 

Öppet hus den 4 maj, kl.10.00-15.00
Är du intresserad av att besöka Munkagårdsdagen är den öppen för allmänheten och kommer äga rum 4 maj mellan 10:00 och 15:00. Vill du läsa mer om dagen kan du göra det på Munkagårdsgymnasiets hemsida.


Pontus Widell

regional kommunikatör LRF Väst
pontus.widell@lrf.se  
010-184 26 28