Lilla Labäck säljer sina produkter direkt från skörd till butiken. De ringer inte till Mia, utan har kommit överens om ett 20-tal produkter som Mia känner till åtgången på och levererar in det.
– Jag fyller på med ny laddning när det behövs. Det är ett väldigt bra samarbete.

Tillsammans har Mia och ICA-butiken årliga möten då de pratar igenom vilka produkter som de ska satsa på. De har ett stort förtroende för varandra, menar Mia.

Lilla Labäck har egna hyllor i affären och gården ligger endast 10 minuter bort. Det gör att råvarorna är helt färska när de kommer ut på hyllorna.

Hur började samarbetet?

Samarbetet började då Mia såg att hennes sparrisproduktion började komma upp i en mängd som kunde säljas på marknaden. Hon ringde runt till lokala butiker för att se om det fanns intresse och fick kontakt med ICA Kvantum i Hjertberg. De var först tveksamma, men då hon erbjöd sig att komma och visa sparrisen så tackade de ja.

– Den ska vi ha direkt, sa ICA-handlaren då han fick se sparrisen, och på det viset har det fortsatt, berättar Mia.

– Jag säljer på en lokal marknad direkt till konsument, så känns det. Jag är ute i butiken minst en gång om dagen och får då kontakt med konsumenter som kommer fram och vill prata. Det känns inte som att jag säljer genom en ICA-butik, utan som att det inte finns mellanhänder.

Lyssna på en intervju med Mia i vår pod om Samverkan

04.05 min in i klippet ”Möjligheter