Rabatt på ordinarie priser, gäller fasta och måttbeställda byggplåtar Lindab LLP20 0,5 PE, lik­sidig profil i kulörerna svart och mörkröd. Frakt kan tillkomma.

Takplåt, en vinnare i längden


Tak med plåt har gjorts i över hundra år. Att det är ett hållbart material vittnar kyrkor, ladugårdar och hus från förra seklet med originaltaken kvar om. Det finns mycket som talar till stålplåtens fördel; låg vikt, nästan underhållsfritt, lång livslängd samt att det går att återanvända är några av de mest framträdande egenskaperna.

Plåt passar många olika byggnadsstilar, från sekelskifte till funkis och inte minst på stall och ladugårdar. Förutom olika profiler så kan kulören varieras i oändlighet.


Men inte ens plåttak håller för evigt. De kan få skador eller slitas. Livslängden på plåttak försämras om till exempel mossa och löv, som binder fukt, ligger kvar länge på taket. Ibland kan en ommålning räcka, men är skadorna för omfattande kan taket behöva läggas om.

K-rauta erbjuder just nu 30 procent rabatt på ett av Sveriges populäraste plåttak. Det är Lindab LLP 20, som med sin liksidiga profil är uppskattad för sin enkelhet och funktion. Den passar både ladugårdar och fritidshus bra. Profilen används även till väggar. Vid takläggning måste taklutningen vara minst 14 grader. Plåttaket erbjuds till kampanjpris i färgerna svart och mörkrött.


Lindabs plåttak är gjorda av galvaniserad stålplåt  med dubbla färgskikt vilket ger en god väder­beständighet, ett gott rostskydd, bra färgstabilitet samt en tålig finish.

Med färdiga profiler och låg vikt är monteringen av plåttak oftast enkel. Alla tillbehör som fot- och nockplåt, vindskivor, takgenomföringar samt skruvar finns hos K-rauta. Instruktioner om montage hittar du på lindab.se.

Besök ditt närmaste K-rauta varuhus för att titta närmare samt få hjälp av kunnig personal. Det går även att beställa med rabatt via order­telefon om du har företagskonto. Läs mer på: lrf.se/k-rauta

 

Därför ska du välja plåttak

>  Lång livslängd.

>  Minimalt underhåll.

>  Lättarbetat.

>  Låg vikt.

>  Anpassningsbart utseende.

>  Går att återvinna.


Hallå Bo Dahlberg, Stall Nybyn i Brottby, Stockholms län

Du har varit flitig med att använda avtalet för LRFs medlemmar hos K-rauta, vad har du köpt denna gång?
– Den här gången köpte jag plåttak till det nybyggda stallet. Jag har faktiskt köpt det mesta till stallet på K-rauta förutom fönstren. Och så har jag eget virke, så det har jag bara kompletterat hos K-rauta.

 Vad tycker du är fördelarna med K-rauta?
– Jag tycker att det är en bra grundrabatt för LRF medlemmar och det är också en enkel fakturering via e-post med 30 dagars betalningsvillkor.

 Vad driver ni för verksamhet?
– Vår dotter Linnea är veterinär och hästägare. Hon föder upp Shetlandsponnys som hon ställer ut och tävlar med i körning. Vi har också fåravel med Roslagsfår och Klövsjöfår. Dessa raser är utrotningshotad och vi tycker att det är viktiga att bevara dem.