När sommaren och värmen kommer flyttar vi gärna ut i det fria. Kanske har du redan den perfekta altanen eller verandan? Annars står du kanske i begrepp att bygga den – alternativt förbättra din befintliga.
Hos K-rauta kan du både handla allt material du behöver samt få råd och hjälp med planeringen.
Valet av trä är oftast det första i projektet. Det styrs av vilka egenskaper som är viktigast, samt vad det får kosta.

> Ett vanligt tryckimpregnerat furu­virke är prisvärt och beständigt mot röta. Färgen är till början ljusbrun eller grön. Solens UV-ljus kommer dock ge träet en silveraktig färg med åren.
> En annan imgregnering av furu är genom den giftfria metoden som kallas Organowood. Där har naturliga ämnen tillförts träet under högt tryck och bildat ett naturligt motstånd mot fukt och röta. Eftersom träet är fritt från gifter går det bra att använda vid byggen nära växter och grödor. Färgen kommer med tiden att bli grå.
> Ett tredje alternativ till trallvirke är sibirisk lärk, ett barrträd som växer i centrala Sibirien. Det är ett träslag med hög densitet och en naturlig beständighet mot röta och mekaniskt slitage. Färgen är ljusgul med inslag av rött.

På K-rautas hemsida finns väg­ledning och tips för val av material och  byggråd. Där kan du också läsa hur du bäst vårdar din färdiga altan. Läs mer på k-rauta.se