600 miljoner i rabatt

Genom våra (LRF Samköps) avtal får Sveriges gröna näringsliv totalt över en halv miljard i rabatt i år. Över en halv miljard som istället kan användas för att utveckla och stärka företagen. Våra avtal omsätter 3,6 miljarder kronor. Vi tar vårt uppdrag på allvar – att tillsammans göra bättre affärer för de gröna näringarna.

3 800 ton CO2 

Våra kunder har sparat 3 800 ton koldioxidutsläpp genom att ta tåget jämfört med vad motsvarande resa med bil skulle släppa ut. Den sträcka som våra medlemmar färdas med tåg under ett år motsvarar 500 varv runt jorden.

10 000 medlemmar på 100 medlemskvällar

Under 2017 ordnar vi 100 medlemskvällar runt om i landet. Tillsammans med våra leverantörer och LRFs förtroendevalda får vi träffa och prata med tusentals medlemmar. Vi lär oss om hur våra rabatter fungerar i praktiken och hur vi kan jobba för att bli ännu bättre.

Krav på svensk mat gav 100 000 frukostar

I våra förhandlingar träffar vi varje år många beslutsfattare som får ta emot våra krav på ökad andel svensk mat på flyg, tåg och hotell. Med vår samlade köpstyrka får vi deras uppmärksamhet. Det har gjort att det på ett år har serverats 100 000 frukostar med huvudsakligen svenska råvaror.

12 bilar om dagen

På våra avtal säljs 12 bilar om dagen – 365 dagar om året!

500 ambassadörer för svensk mat

I varje butik vi ordnar medlemskvällar hos får personalen lära sig hur viktigt det är att vi serverar och främjar svensk mat. Anställda hos K-rauta, Beijer, Ahlsell, Granngården och Ikea lär sig mycket om lantbrukets roll och köpkraft genom våra medlemskvällar.