Aktivitet
feb 10

Dränera din trädgårdsodling mot skyfall och torka vid extremväder

09:00 - 16:00 | Möte | Halland

Vi erbjuder kursen antingen på plats i Varberg eller via live-streaming.

I en framtid av mer extremväder, exempelvis i form av ökad frekvens av kraftig nederbörd blir det viktigt att se över sin dränering. Vad kan ökade skyfall i framtiden innebära i just ditt odlingsområde, och vad ställer detta för krav på dränering på dina skiften? Att dräneringen har en funktion när det är blött förstår de flesta men vad har egentligen dräneringen för betydelse under torkperioder? Trädgårdsgrödor har ett högt värde, kan man anpassa dräneringen efter det samt vad kostar det i så fall?

Under kursdagen tar vi dig igenom teorin om varför en dränering är viktig och hur den fungerar ur perspektiv av markfysik, biologi och teknik. Två odlare delar med sig av sina praktiska perspektiv kring hur de arbetar med dränering, samt hur man ska tänka kring dränering av arrenderad mark. Vi gör också en framtidsspaning med Ingrid Wesström, forskare på SLU, om forskning samt innovativa tekniker kring dränering.

Kursen genomförs av LRF Trädgård genom satsningen Ökad konkurrenskraft för trädgårdsnäringen vid extremväder.

Målgrupp
Kursen riktar sig till yrkesmässiga trädgårdsodlare och rådgivare som arbetar med yrkesmässig trädgårdsodling. I mån av plats är den även öppen för lantbrukare och rådgivare med annan odlingsinriktning.

Tid och plats
Torsdag 10 februari 2022, kl. 9.00-16.00. Clarion Collection Hotel Fregatten, Skeppsgatan, Hamnplan 6, 432 44 Varberg. (Hitta till Clarion Hotel Fregatten)

Lunch och fika ingår i kursavgiften.

Program
Programmet kommer att läggas upp och uppdateras efterhand, men anmäl dig redan idag eftersom antalet platser är begränsat!
Anmälan och mer info hittar ni här >>

Mer information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Caroline Johnsson på caroline.johnsson@lrf.se eller telefon 076-108 05 07 eller Linda-Marie Rännbäck på linda-marie.rannback@hushallningssallskapet.se eller telefon 010-476 22 66

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående covid-19, och ser till att vi håller nödvändiga avstånd. 

Arrangemangstyp: Möte

Region: Halland

Startdatum: 2022-02-10 09:00

Slutdatum: 2022-02-10 16:00

Sista anmälningsdag: 2022-02-03

Deltagaravgift: se anmälan

Arrangör: LRF Trädgård

Plats: Clarion Collection Hotel Fregatten, Skeppsgatan, Hamnplan 6, 432 44 Varberg