Aktivitet
feb 18

Säkrare grönsaksskördar med mellangrödor

09:00 - 16:10 | Möte | Halland, Värmland, Västra Götaland

Välkommen på kurs! Säkrare grönsaksskördar med mellangrödor.

Säkrare grönsaksskördar med mellangrödor
Välkommen till en heldagskurs om hur mellangrödor i växtföljden kan hjälpa dig hantera extremväder.

Klimatförändringarna påverkar dig som odlare på många sätt. När temperaturen stiger blir de extrema väderhändelserna fler, och i Sverige förväntantas vi få vi både större regnmängder och längre torrperioder.

Hur hårt en extrem väderhändelse drabbar dig som odlare beror inte bara på skyfallet eller torrperioden i sig, utan också på hur sårbart ditt odlingssystem är. På denna kurs kommer du lära dig hur du kan använda mellangrödor i växtföljder med frilandsgrönsaker för att förbättra markens infiltrationskapacitet, vattenhållande förmåga och mikroliv, så att du står bättre rustad inför framtiden.

Kursen är praktiskt inriktad – med många exempel från verkligheten. Du kommer lära dig hur du väljer rätt mellangrödor för din gård och din växtföljd och om odlingsteknik för en lyckad etablering och skötsel. Du kommer få höra resultaten från de senaste försöken om nematodsanerande mellangrödor och lära dig hur du kan optimera mullbildningen. Vi kommer också få en rapport från nordvästra USA om hur de jobbar där med mellangrödor för att hantera extremväder.

För vilka? Du som odlar frilandsgrönsaker eller är trädgårdsrådgivare. Även andra yrkesverksamma inom frukt- och bärodling är välkomna att delta.

När: Fredagen den 18:e februari 2022, kl. 9.00 -16.10. Kaffe och smörgås serveras innan start.

Plats: Hotell Erikslund, Ängelholm. Vi erbjuder kursen antingen på plats i Ängelholm eller via live-streaming.

Program och anmälan: Här hittar du programmet och anmälan. Sista anmälningsdag är den 14:e februari 2022.

Anmälningsavgift: 500 kr inkl. lunch och fika. I avgiften ingår också deltagande i vår gårdsnära kurs om mellangrödor. Kostnaden 500:- debiteras i efterhand och är densamma om du deltar på plats i Ängelholm eller i via live-streaming. 

Kursen arrangeras inom satsningen “Ökad konkurrenskraft för trädgårdsnäringen vid extremväder” som drivs av LRF Trädgård.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående covid-19, och ser till att vi håller nödvändiga avstånd.

För frågor om kursen kontakta Baan Hami baan.hami@lrf.se


Dagen innan, torsdagen den 17:e februari, kommer det hållas en annan kurs inom projektet i samma lokal. Kursen kommer handla om metoder för att säkra kvalitén på bevattningsvatten i framtida extremväder. Inbjudan och anmälan till denna kurs kommer ut inom kort.

Arrangemangstyp: Möte

Region: Halland, Värmland, Västra Götaland

Startdatum: 2022-02-18 09:00

Slutdatum: 2022-02-18 16:10

Sista anmälningsdag: 2022-02-14

Arrangör: LRF Trädgård

Plats: Hotell Erikslund, Ängelholm eller via live-streaming

Kontakt: Baan Hami
baan.hami@lrf.se