Aktivitet
mar 25

Framtidens matupplevelser och restaurangkoncept

09:00 - 15:30 | Möte | Norrbotten
Bild från tomatträffen 2015-05-07 i Bergianska Trädgården

Hur kommer framtidens restaurangkoncept och matupplevelser att se ut? För många är det en dröm att få driva en restaurang på ett framgångsrikt sätt i en bransch där konkurrensen är stenhård och marginalerna knappa.

Hur kan hållbarhet, lokala råvaror, kommunikation, design, attityd mm utvecklas och hur kan ni skapa ett framgångsrikt och lönsamt restaurangkoncept?

Vi vänder oss till dig, som restaurangägare/-personal, leverantörer som vill inspireras och utmanas av många intressanta föreläsare. Se inbjudan som PDF.

Tid: Måndag 25 mars, kl. 09.00-15.30
Plats: Kulturens Hus i Luleå
Pris: 450 kr/person exkl. moms. Ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.

Ramprogram:

09.00 Kaffe och smörgås
09.30 Inledning, Håkan Stenmark, LRF och Lena Callne, moderator
09.40 Så ger hållbarhet våra gäster mer! Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef, MAX Burgers
10.30 Från Blåsmark till Noma i Köpenhamn och Oaxen i Stockholm! Efter många år på några av världens mest kända krogar flyttade han hem. Johan Eriksson, Kiosken pizza och vin i Piteå
11.00 Trendspaning, hur framgångsrika restauranger kommunicerar med konceptuella uttryck, design och form, Eric Persson, Crossover Creative
12.00 Lunch
13.00 Tolkning av lokala, nordiska råvaror med asiatiska tekniker och tillagningsmetoder och konceptutveckling. Frida Ronge, stjärnkock, gastronomisk ledare och författare
13.50 Fruktpaus
14.00 Matens betydelse för hälsan, Malin Sand, dietist Folkhälsocentrum, Region Norrbotten
14.30 Grossisten som samarbetspartner – potential och möjligheter som utvecklar din restaurang, Kristina Ossmark, Marknadsdirektör Martin & Servera AB

Moderator: Lena Callne, välkänd radioröst.

Producenttorg: I anslutning till seminariet kommer det att finnas ett utställartorg där du får möjlighet att träffa olika ost-, fisk-, lamm-, vilt- och charkproducenter från länet.

För information och anmälan, dock senast 15/3:

Håkan Stenmark, LRF Norrbotten, 0920-23 77 39, hakan.stenmark@lrf.se eller Daniel Strandlund, 0920-23 77 07, daniel.strandlund@lrf.se

www.lrf.se/mitt-lrf/regioner/norrbotten/mer-nara-mat

Arrangemangstyp: Möte

Region: Norrbotten

Startdatum: 2019-03-25 09:00

Slutdatum: 2019-03-25 15:30

Sista anmälningsdag: 2019-03-15

Deltagaravgift: 450 kr/person

Arrangör: LRF Norrbotten

Plats: Kulturens Hus i Luleå