Aktivitet
nov 11

Agrodagen 2021:2 - Olika vägar till värdefull mat

09:30 - 14:00 | Möte | Örebro

AgroÖrebros event AgroDagen kommer att lyfta viktiga framtidsfrågor kopplat till vår matproduktion.
I slutändan handlar det om hur vi skall säkerställa att lantbruks- och livsmedelsföretag kan ha en hållbar utveckling med bättre lönsamhet och en ökad produktion.
Vägarna dit är temat för årets andra AgroDag.
Välkomna!

Lennart Wallander Föreläsare/Food & Friends  
Isabella Odmark Programledare/LRF Ungdomen 
Magnus Börjeson Programledare/AgroÖst
Anders Johnsson Gästkock/CVKÖKET
Charlotta Rydberg Projektledare/LRF

Deltagaravgift: 
AgroDagen sänds digitalt utan kostnad.
Vill du delta fysiskt på plats kostar det 595:- /person ex. moms.
I priset ingår morgonmacka med lokala inslag samt kaffe/the, lunch och eftermiddagsfika. 

OBS! Endast 60 platser.
Boka idag! BOKA HÄR

Program:
09.30-10.00 Frukost med lokala inslag för dem som deltar fysiskt.
09.45-10.00 Streamingtest för dem som deltar digitalt.
10.00-10.05 AgroDagen 2021:2 inleds. Verksamhetsledare Ola Albrektsson, AgroÖrebro. Digitala sändningen startar.
10.05-10.15 Programledarna Isabella Odmark och Magnus Börjeson presenterar sig.
10.15-10.30 Utdelning av Länsförsäkringar Bergslagens pris Årets Matentreprenör samt presentation av pristagarna. 
10.30-10.45 Redovisning och information om vad som hänt inom AgroÖrebro sedan AgroDagen i januari 2021.
                   Ola Albrektsson, AgroÖrebro.     
10.45-11.30 Presentationer utifrån temat ”Olika vägar till värdefull mat”.
                   Helena Lindahl, marknadsområdeschef och Lena Holm, försäljningschef lantbruk, Dina försäkringar,
                   ”Skräddarsyr rätt försäkringar”.
                   Amalia Thorstensson, företagsrådgivare Lekebergs Sparbank, ”Kapital – en viktig pusselbit”.
                   Agneta Andersson, jägmästare och Tina Lofthammar, lantbruksspecialist, Nordea Jord & Skog, ”Att äga något som växer”. 
                   Redovisning resultatet av förstudien ”Investeringskapital till livsmedelssystemet”. Projektledare Björn Larsson.
                   Affärsutvecklare Örebroporten, Christina Krönert-Lind och VD Trädgårdshallen, Urban Kropp, ”Växande Kvinnersta”
                   Panelsamtal och diskussioner kopplat till ovanstående presentationer.
11.30-11.45 Vildsvinsutveckling och framtida investeringar inom vildsvinsområdet.
                   Projektledare Claes Nelander, AgroÖrebro, med gäster.
11.45-12.00 Olika vägar i integrationsarbetet för att nå ett hållbart samhälle. 
                   Projektledare Charlotta Rydberg, LRF om projektet ”Grön kompetens livsmedel”.
12.00-12.45 Lunch tillagad och serverad av gästkocken Anders Johnsson för er som deltar fysiskt.
12.45-13.00 Chatta med panelen utifrån förmiddagens program.
13.00-13.40 Föreläsning ”Back to forward” Hur vi söker oss tillbaka före Corona på nya sätt.
                   En inspirerande föreläsning med Lennart Wallander från företaget Food & Friends.  
13.40-13.50 Sammanfattning av AgroDagen 2021:2. 
                   Ola Albrektsson, AgroÖrebro och programledarna Isabella Odmark och Magnus Börjeson.
13.50-13.58 Chatta med oss/ge oss din bästa spaning inför framtiden på 8 minuter.
13.58-14.00 AgroDagen 2021:2 avslutas officiellt samt en kort information om nästa event Smart farming.
                   Ola Albrektsson, AgroÖrebro
14.00-15.00 Häng kvar! För er som spontant vill ställa frågor, lämna synpunkter eller diskutera något så finns vi kvar fysiskt och digitalt.

Tänk på att följa FHM:s riktlinjer för att förhindra smittspridning av covid-19 när ni träffas fysiskt.

Arrangemangstyp: Möte

Målgrupp: Medlemmar i LRF

Region: Örebro

Startdatum: 2021-11-11 09:30

Slutdatum: 2021-11-11 14:00

Sista anmälningsdag: 2021-11-04

Arrangör: Örebro

Plats: Berga Gård, Fjugesta