Aktivitet
sep 17

Digital utbildning för restaurangbranschen – Träff 2

14:00 - 17:00 | Utbildning | Riks

Efter ett omvälvande år ska vi nu ta oss ann sommarens hemestersvenskar. Där bra mat och dryck med svenska råvaror står högt på gästerna önskelista. Vi erbjuder en utbildning där du som kock, krögare eller restaurangmedarbetare kan vässa dina kunskaper om svenskt kött och hur du marknadsför det. Allt för hållbara goda affärer.

Vid tre tillfällen à tre till fyra timmar fokuserar vi på olika områden. Utbildningen med vardera tre kurstillfällen kostar 500 kr per deltagare och kommer att livesändas digitalt.

Anmälan och kontakt
Ange vilket datum på varje träff som du vill anmäla dig till.
Anmälan: Anmälan till Medlemsservice på 010-184 40 00, medlemsservice@lrf.se
Kontakt: Gustav Arnell, gustav.arnell@lrf.se

Utbildningen innehåller
Träff 1: Varför ska vi välja svenskt kött och hur fungerar köttproduktionen i Sverige? Kan vi kanske även reda ut vad lokalproducerat innebär? Vilka märkningar använder vi oss av? Vi ser på mervärden och inspireras av goda exempel. Frågorna är många, svaren får du under utbildningen.

Träff 2: Vi pratar hela djuret, styckningsdetaljer och hur de kan användas. Hur hanterar och förvarar du kött, en grundläggande repetition från restaurangskolan. Vi pratar kostnad, pris och vilka möjligheter det finns till hållbara affärer.

Träff 3: Den avslutande träffen fyller vi med marknadsföring. Hur talar du till din gäst? Skapa menyer och en tydlig profil. Vi ser på goda exempel där restauranger drar nytta av sin kunskap och sitt engagemang. Hur man genom det kan ge gästen en upplevelse och att sälja mer och bättre kött.

Utbildningarna med vardera tre kurstillfällen kostar 500 kr per deltagare.

Utbildningstillfällen
Du anmäler dig till ett datum per träff

Träff 1:
Kl. 14.00-17.00
6 september
7 september
13 september
14 september
14 oktober

Träff 2:
Kl. 14.00-17.00
16 september
17 september
27 september
28 september
18 oktober

Träff 3:
Kl. 14.00-17.00
4 oktober
5 oktober
11 oktober
29 oktober

Projektet drivs under perioden 2020 till och med december 2021 för kortare livsmedelskedjor och för att öka andelen svenskt kött på restaurang med stöd från Jordbruksverket. Projektledare är Gustav Arnell, e-post gustav.arnell@lrf.se och telefon 073-435 17 47.

Ladda ned informationen som pdf här!

Arrangemangstyp: Utbildning

Målgrupp: Medlemmar i LRF

Region: Riks

Startdatum: 2021-09-17 14:00

Slutdatum: 2021-09-17 17:00

Sista anmälningsdag: Saknas

Arrangör: LRF Riksförbund

Plats: Digitalt