Aktivitet
dec 12

Effektiva ägarskiften - Företagande över generationsgränserna: Att uppmärksamma de osynliga framgångsfaktorerna

11:30 - 14:30 | Utbildning | Gotland

Företagande över generationsgränserna: Att uppmärksamma de osynliga framgångsfaktorerna

 

Ett företags framgång förklaras ofta utifrån rationella förklaringsmodeller och aspekter som är direkt kopplade till företaget. Men såväl forskning som praktik visar att det finns ett antal andra faktorer som är direkt avgörande för företagets överlevnad över tid. Hur familjen som driver företaget är involverade och deras övriga sysselsättning är exempel på sådana aspekter. Ett långsiktigt företagande kännetecknas ofta av en kombination av intäktskällor och sätt att arbeta. Välkommen till detta seminarium där vi lyfter fram de indirekta apsekterna som ofta tas för givna, men som visar sig vara helt centrala för ett företags långsiktiga överlevnad.

 

Lisen Kebbe är legitimerad psykolog, doktor i kommunikation vid University of Bedforshire, England och egen företagare. Hon har mångårig erfarenhet av såväl forskning som praktik när det gäller ägarskiften och familjeföretagande.

 

Jenny Helin är doktor i företagsekonomi och verksam vid Företagsekonomiska Institutionen vid Uppsala Universitet Campus Gotland. Hon forskar inom generationsskiften, ägande samt drömmars roll för företagande.

Anmälan sker till anmalan@lrf.se  obs! uppge "Företagande över generationsgränserna" och namn.

Arrangemangstyp: Utbildning

Målgrupp: Både medlemmar och icke-medlemmar

Region: Gotland

Startdatum: 2018-12-12 11:30

Slutdatum: 2018-12-12 14:30

Sista anmälningsdag: 2018-11-29

Arrangör: Gotland

Plats: Stora konferensen GGC