Aktivitet
jun 04

Matfestival

11:00 - 16:00 | Nöje | Sydost | Dag 1 / 2

Hej du som producerar livsmedel i Kalmar län! Välkommen att skapa en unik, regional Matfestival tillsammans med oss!

Smaka på Kalmar län! Det blir namnet på länets första och därmed alldeles unika matfestival i ett försommargrönt Kalmar. Länets alla livsmedelsproducenter välkomnas att ställa ut och sälja från egen produktion under de båda dagarna.

Bakom idén står Livsmedelsutveckling Sydost vid IUC i Kalmar länlänets livsmedelsstrategi med flera, och en önskan om att fler ska få upp ögonen för Kalmar läns livsmedelsproduktion, välja regionala livsmedel samt få ökad kunskap om länet som matproducent och om mat och livsmedel i stort. Det planeras också för en rad kringaktiviteter för att göra dagarna extra värda att besöka och uppleva.

För uppdaterad information, se www.iuc-kalmar.se/matfestival-2022

Läs mer här om hur det kommer att fungera rent praktiskt i den bifogade pdf:en eller på länken nedan. Inbjudan Matfestival som pdf

Vilka tider gäller? Festivalen håller öppet för besökare kl. 11-16 båda dagarna. Från kl. 07.00 öppnar vi för upplockning och iordningställande.

Vi skapar festivalen tillsammans med dig som producerar livsmedel i länet! Du betalar för den utställningsyta du väljer (exempel 1 500 kr för 2×3 meter). Vi står för kringkostnader såsom marknadsföring, el, mässområde etc.

Anmälan sker senast den 31 mars via ett formulär som du hittar via den här länken. Där får du även uppge all information som är nödvändig för oss i planering

Vid frågor, kontakta:
Carina Hjalmarsson på carina.hjalmarsson@iuc-kalmar.se | 070-365 22 15
Rose-Marie Winqvist på rose-marie.winqvist@lrf.se | 010-184 44 96

Bakom evenemanget står länets livsmedelsstrategi med Region Kalmar län, Länsstyrelsen och LRF Sydost, Livsmedelsutveckling Sydost med IUC Kalmar län och Linnéuniversitetet, samt Kalmar kommun och Kalmar läns museum.

OBS! 2022 blir ett matens år i regionen; Matfestivalen ska därför inte förväxlas med Matrundan, som Länsstyrelsen arrangerar under hösten.

Arrangemangstyp: Nöje

Målgrupp: Medlemmar i LRF

Region: Sydost

Startdatum: 2022-06-04 11:00

Slutdatum: 2022-06-05 16:00

Sista anmälningsdag: 2022-03-31

Arrangör: Sydost

Plats: Skälby i Kalmar