Aktivitet
dec 08

Möte med nya möjligheter - Ljusdals kommun

18:00 - 19:30 | Möte | Gävleborg

Delta digitalt genom att klicka på länken Anslut till Microsoft Teams-möte eller ring in och delta via telefon på 08-505 323 27 och ange kod 391 668 12#

Är du i behov av personal eller praktikanter nu eller till nästa säsong?

I Sverige finns idag många människor mer än gärna vill få arbeta inom de gröna näringarna. Det kan handla om enklare praktik någon dag i veckan för någon som vill komma in i det svenska arbetslivet och det kan gälla personer med kunskaper och erfarenheter men som blivit av med arbetet på grund av covid-19-pandemin, som gör dem direkt anställningsbara.

Vi sammanför företagare, utrikesfödda arbetssökande och arbetssökande på grund av covid-19-pandemin med förmedlare på både Arbetsförmedlingen och kommunen för att samtala om vilka möjligheter det finns. I mötet tar vi upp frågor kring anställningsformer, försäkringar, ersättningar och vad man gör om det inte fungerar som önskat.

Det här ger dig användbara kontakter när du behöver anställa eller erbjuda praktikplatser. Det ger dig möjlighet att planera i god tid inför till exempel säsongsanställningar. Du får byta erfarenheter med likasinnade och ta del av andras exempel. Du har även möjlighet att få individuellt stöd i personal- och rekryteringsfrågor.

Du inom de gröna näringarna har en utomordentlig möjlighet att positivt bidra till människors möjlighet till arbete, ökad mångfald och integration och samtidigt få din verksamhet att utvecklas med kraft.

För anmälan, senast den 7 december, och frågor kontakta Mona Weissmann:
mona.weissmann@lrf.se eller 073-390 37 03

Varmt välkommen!
LRFs kommungrupp i Ljusdal genom Hanna Görgård

Arrangemangstyp: Möte

Målgrupp: Medlemmar i LRF

Region: Gävleborg

Startdatum: 2020-12-08 18:00

Slutdatum: 2020-12-08 19:30

Sista anmälningsdag: 2020-12-07

Arrangör: Ljusdals kommungrupp och Nya nätverk

Plats: Digitalt möte via Microsoft Teams. Det går även att ringa in till mötet.