Aktivitet
jun 25

Sommarresa i Arns fotspår

07:15 | Övrigt | Jönköping

Resan går mot Skara och vi gör en kaffepaus på lämplig plats utmed vägen med egen fikakorg. I Falköping möter vår guide Ewert upp som är med oss hela dagen och tar oss med till det första besöksmålet som är Gudhems klosterområde. Därefter åker vi till Skara och gör en medeltida stadsvandring med besök i Domkyrkan. På Best Western Jula hotell & restaurang i Skara med Zornkonst i original på väggarna står en fin lunch framdukad till oss.

Efter lunch åker vi över Axevalla hed till Varnehms klosterområde där vi blir guidade i klosterkyrkan och området samt Kasta gård. I kyrkan ligger fyra kungar begravda och riksgrundaren Birger Jarl har här sin grav.

Från Varnhem åker vi utefter Billingens västra sida med Hornborgarsjön under oss. Vi besöker Löfvings café och konstateljé där vi dricker eftermiddagskaffe och får beundra en av vårt lands just nu främsta naturmålare. Vi åker sedan förbi Ekornavallen, Västergötlands mest berömda gravfältsområde innan vi som avslutning gör ett besök på Falbygdens ost.

Pris med inträden, guidning, lunch och eftermiddagskaffe cirka 500 kr per person. Medtag egen fikakorg till förmiddagskaffet. Beräknad hemkomst cirka kl. 20.00. Alla är välkomna att anmäla om deltagande snarast (först till kvarn gäller), dock senast söndagen den 16 juni. Anmälan till Lars-Ivan Fransson, tel. 0380-370338, eller Anders Sjödahl, tel. 0382-53080.

Arr: Bringetofta församlingskår och Bringetofta LRF-avdelning

Arrangemangstyp: Övrigt

Målgrupp: Medlemmar i LRF

Region: Jönköping

Startdatum: 2019-06-25 07:15

Sista anmälningsdag: 2019-06-16

Arrangör: Bringetofta LRF-avdelning

Plats: Avresa från Bringetofta kyrka kl. 07.15 med Hjälmåkra buss