Aktivitet
nov 09

Styckning och tillagning av lamm och nöt

| Övrigt | Jönköping

Detta är en kurs med två träffar. Kursen riktar sig till dig som har gårdsförsäljning av kött eller funderar på att starta. Kursen kommer att ge dig mer kött på benen när du ska välja styckning och när du ska marknadsföra dina produkter! Du betalar 400 kr + moms för de två träffarna tillsammans.

På första träffen får du lära dig om djurets anatomi, lagring, mörning och olika sätt att stycka. Du får prova på att stycka. Matts Andersson, restauranglärare och styckare är kursledare.

Under andra träffen får du genom praktiska moment lära dig mer om tillagning. Stekning, helstekning, grillning, temperaturer, grytor och färs med mera står på programmet. Och framför allt får du smaka det du tillagat. Gustav Arnell, kock och konsult från Vi kan mat är kursledare.

Samtliga träffar är på Adelövs Gård. Välj mellan inriktning lamm 19 oktober och 26 oktober (anmälan senast den 12 oktober) eller inriktning nöt 9 november och 16 november (anmälan senast den 2 november). Kurserna hålls på kvällstid, anmäl dig på www.lansstyrelsen.se/jonkoping

Frågor? Ring Anna Engstedt, telefon 070-662 80 51. 

Arrangemangstyp: Övrigt

Målgrupp: Både medlemmar och icke-medlemmar

Region: Jönköping

Startdatum: 2022-11-09

Sista anmälningsdag: 2022-11-02

Arrangör: Jönköping

Plats: Adelövs Gård