Aktivitet
okt 20

Svenskt hållbart smakar bra!

08:30 - 12:00 | Möte | Jönköping, Halland, Västra Götaland, Östergötland, Örebro, Södermanland, Värmland, Sydost

Välkommen att ta del av LRFs expertkompetens inom livsmedelsområdet, med tema ”smak och hållbarhet”. Under denna förmiddag får vi ta del av kunskap från ett brett spektrum inom LRF, samt inbjudna talare.

Tillsammans tar de upp aktuella frågor och ger inspiration kring vår svenska livsmedelsproduktion och landsbygdsföretagande.

Seminariedagen arrangeras av LRF Halland, LRF Västra Götaland, LRF Värmland, LRF Östergötland, LRF Södermanland, LRF Örebro, LRF Jönköpings län och LRF Sydost samt LRFs branscher, som planerat för gemensam medverkan på Elmia Matbruk.

Elmia Matbruk är en branschmässa som skulle arrangerats i oktober 2021, men som flyttats fram till 2023. De talare vi har på dagens seminarieprogram är några av de som skulle medverkat i programmet på mässan.

Vi ser fram emot en intressant dag tillsammans, fylld med mycket kunskap och givande diskussioner. Anmäl dig redan idag!

Onsdagen 20 oktober, kl. 8.30-12.00 (inkl. paus)

Seminariet arrangeras digitalt via Microsoft Teams. Anmälan till medlemsservice@lrf.se senast 19 oktober. Seminariedagen är exklusiv för dig som LRF-medlem.

Program:
Moderator Karin Eickhoff, regionchef LRF Jönköpings län & LRF Sydost, inleder.
• Per Frankelius, Forskare, Linköpings Universitetet Samhället står inför stora utmaningar. Flera har sin lösning inom lantbruket. Pers forskning tar sikte mot målet att förstå och stimulera innovativa processer inom främst lantbruket.
• Anna Kaijser, LRF Mat & Dryck LRF Lokal mat och dryck är till för att lyfta den lokala förädlingen av mat och dryck i Sverige och därmed företagandet på landsbygden. Anna lyfter aktuella frågor, bland annat gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker och den svenska honungsimporten.
• Isabelle Moretti & Kajsa Asp, LRF Kött Hållbar och hälsosam mat – vad är det egentligen?
• Elin Windfäll, LRF Trädgård Därför ska du välja svenska produkter i säsong.
• Ann-Kristin Sundin, LRF Mjölk Världen behöver mer hållbar mat och mjölk. Nutritionsexpert Ann-Kristin delar med sig av sina kunskaper kring den svenska mjölkens många hälsofördelar.
• Peter Borring, hållbarhetsambassadör, LRF Östergötland Så ställer vi om till fossilfritt.

Gemensam diskussion 
Avslutning och sammanfattning från Erik Forsberg, vice ordförande i LRF Värmland

Välkommen!

Arrangemangstyp: Möte

Målgrupp: Medlemmar i LRF

Region: Jönköping, Halland, Västra Götaland, Östergötland, Örebro, Södermanland, Värmland, Sydost

Startdatum: 2021-10-20 08:30

Slutdatum: 2021-10-20 12:00

Sista anmälningsdag: 2021-10-19

Arrangör: LRF Halland, LRF Västra Götaland, LRF Värmland, LRF Östergötland, LRF Södermanland, LRF Örebro, LRF Jönköpings län och LRF Sydost samt LRFs branscher

Plats: Digitalt via Teams