LRFSverige
LRF
2021-03-05 08:38:36
17% av all mat slängs. Enligt matsvinnsrapporten, Food Waste Index (FWI), rör det sig om ungefär 931 miljoner ton m… https://t.co/sP5oeaY9X9 Länk till tweeten
Som ett led i Kalmar läns livsmedelsstrategi och som en del i arbetet med Exceptionell råvara, som vi nu har arbetat med ett tag i länet, bjuder vi in dig som har får, är medlem i fåravelsförening, jobbar med får och/eller kött och är intresserad av smak, smakutveckling och vad det kan leda till för möjligheter, till ett Teamsmöte den 9 mars kl. 19.00–21.00.
Vi har bjudit in Katarina Segerkvist, SLU, som ger oss en bild av pågående forskning kring lammköttskvalitet.
Vi har också med oss Elisabeth Svensson från Scan och hon berättar om deras nuläge när det gäller arbetet med får och lamm och vad de tänker framåt.
Samma upplägg kommer Emma Holmstedt från KLS Ugglarps att ge oss en bild av när det gäller verksamheten där.
Vi har också med oss denna kväll Leif Persson, som bland annat är en av Eldrimners experter samt rådgivare på Livsmedelsverket i frågor gällande får och lamm. Han kommer bara att ge oss en kort inblick i sina uppdrag och vi kommer att ha med honom på en senare träff i det fortsatta arbetet.
Anmäl dig senast den 4 mars till: medlemsservice@lrf.se
Vi vill ha namn, e-postadress och telefonnummer vid din anmälan. Detta är ett digitalt möte via Teams och du får länk någon dag innan mötet.
Eventuella frågor: rose-marie.winqvist@lrf.se
Välkomna!
Arrangemanget finansieras av Länsstyrelsen i Kalmar län och är ett samverkansprojekt bland annat mellan Länsstyrelsen i Kalmar och LRF, samt våra regionala fåravelsföreningar.
Ladda ned inbjudan som pdf
Arrangemangstyp: Övrigt
Målgrupp: Medlemmar i LRF
Region: Sydost
Startdatum: 2021-03-09 19:00
Slutdatum: 2021-03-09 21:00
Sista anmälningsdag: 2021-03-04
Arrangör: LRF Sydost
Plats: Digitalt via Teams
En stor del av LRFs arbete sker i våra 17 regioner. Klicka i din hemmaregion så får du de nyheter och aktiviteter som är mest relevanta för dig.