Aktivitet
maj 29

Utbildningsdag - Marknadsföring och produktutveckling

09:30 - 15:00 | Utbildning | Dalarna

Är du producent eller förädlare av livsmedel och tycker det är en utmaning att utveckla och marknadsföra ditt företag och dina produkter? I så fall är detta en dag för dig när vi fokuserar på marknadsföringens olika delar och ger dig verktyg att arbeta vidare med ditt varumärke! Förmiddagen kommer bestå av kortare föreläsningar. Efter lunch får du möjlighet att djupdyka i de ämnen som intresserar dig mest.

Datum: Onsdagen den 29 maj
Tid: Kl. 09.30 - 15.00
Plats: Kulinariet, Stora Skedvi

09.30. Välkomna och introduktion.

09.45. ”Förmedla produktens värde” Linda Elverstig, Matvärden Gävleborg.

Linda arbetar med att coacha livsmedelsproducenter i Gävleborg gällande produktutveckling och har tidigare arbetat mycket med reklam och layout för olika företag. Linda berättar hur du som producent och förädlare kan spegla produktens värde och stärka ditt varumärke genom bra produktförpackning.

10.30. ”Produktutveckling i samverkan” Görgen Tidén, matkreatör och restaurangägare Mat på riktigt.

Görgen inspirerar oss med exempel och verktyg på hur du kan arbeta med att stärka ditt varumärke och hur produktutveckling kan ske i samverkan med restaurangbranschen.

11.15. ”Att nå ut i bruset” Lovisa Svenn, kommunikatör på LRF.

Lovisa har tidigare arbetat både på SVT och Sveriges Radio. Hon ger tips på hur du kan arbeta med bild och film på sociala medier.

12.00 Lunch på restaurangen Mat på Riktigt med lokala råvaror från bygden.


13.00-15.00 Workshop.
På eftermiddagen har du som deltagare möjlighet att fördjupa dig i två av de teman som presenterats på förmiddagen. Workshopen består av fördjupande diskussioner utifrån era behov.

• Linda Elverstig ger dig feedback på hur du kan utveckla din produktförpackning. För att få ut bästa möjliga av detta kan du ta med förpackning/etiketter som du idag använder på dina pro- dukter eller ta med en skiss på hur du tänker att din blivande produkt ska paketeras/layoutas.

• Görgen Tidén berättar om hur du kan etablera en försäljningskanal och utvecklas i samarbete med en restaurang. Han ger även tips och idéer på du kan utveckla din produkt och varumärke.

• Lovisa Svenn djupdyker i bild och film och visar hur du enkelt kan göra sponsrade inlägg eller en marknadsföringskampanj på sociala medier. Ta gärna med exempel på bilder/filmer du använder i din marknadsföring, så kan Lovisa ge tips och idéer på utvecklingsmöjligheter.

Kostnad: 300 kr. Avgiften faktureras i efterhand.
Anmälan: Senast den 22 maj till stina.ernstsson@lrf.se eller 072-238 40 08. Ange kontaktuppgifter och adress vid anmälan samt vilka av eftermiddagens workshops du är mest intresserad av, du har möjlighet att ändra under dagen om du vill fördjupa dig i något annat ämne än det i förväg utvalda.

Arrangemangstyp: Utbildning

Målgrupp: Medlemmar i LRF

Region: Dalarna

Startdatum: 2019-05-29 09:30

Slutdatum: 2019-05-29 15:00

Sista anmälningsdag: 2019-05-22

Arrangör: LRF Dalarna

Plats: Kulinariet, Stora Skedvi