Aktivitet
sep 11

12 % protein som krav i bagerimjöl - Gröna Möten

14:00 - 17:00 | Möte | Västra Götaland

VAD SÄGER PROTEINHALTEN OSS OM RÅVARANS BAKEGENSKAPER?

INSPIRERAS AV BAGARMÄSTARE JAN HEDH.

Det är först när vetet når bagaren som vi vet om råvaran håller rätt bagerikvalitet eller inte. Mycket händer på vägen dit, alltifrån sortval, odling, torkning och malning. Hur säkerställer vi vetets bakkvalitet med dagens analysmetoder och vad betyder målvärdet 12 % proteinhalt i degtrågen?

Lyssna till Eva Johansson, professor i jordbruksvetenskap med inriktning på produktkvalitet vid SLU Alnarp och Rikard Westbom, laboratoriechef Lantmännen samt låt dig inspireras av bagarmästare Jan Hedh.

Detta seminarium riktar sig framför allt till dig som arbetar inom de gröna näringarna med fokus på vete för bagerinäringen. Vi välkomnar deltagare inom hela kedjan, från ax till limpa.

Seminariet hålls på Green Tech Park i Skara. Seminariet är kostnadsfritt och enklare förtäring ingår. Anmälan senast 4 september.

Läs hela programmet och anmäl dig här >>

Arrangemangstyp: Möte

Region: Västra Götaland

Startdatum: 2018-09-11 14:00

Slutdatum: 2018-09-11 17:00

Sista anmälningsdag: 2018-09-04

Deltagaravgift: Kostnadsfritt, inklare förtäring ingår

Arrangör: Gröna Möten

Plats: Green Tech Park, Skara

Kontakt: Ulrika Åkesson
ulrika.akesson@agrovast.se
0703-105630