Facebook
Gå med i Facebookgruppen för LRFs individmedlemmar Vi är LRF för att diskutera med andra medlemmar och förtroendevalda om aktuella frågor som rör LRF.

Gilla, dela och kommentera på inlägg från LRFs Facebook-sida LRF och LRFs regionala sidor. Ju fler som engagerar sig i varje inlägg, desto större blir sprdningen. Det gäller såväl material som du gillar och håller med om, som material som du inte håller med om men ändå kommenterar på.

Om du vill sprida eget material, tänk på att rörligt och fina bilder oftast drar till sig mer uppmärksamhet än bara text. 

VIDEO: Kom igång med Facebook!

Twitter
Gör din röst hörd och skriv ett inlägg på 280 tecken. Häng på Twitter-kampanjerna #detgodaägandet, #brukaförklimatet, #väljsvmat, #enbonde och #gillaskog. Om du vill att LRF ska uppmärksamma ditt tweet, skriv då kontonamnet @LRFSverige. 

Värt att tänka på är att tempot på Twitter är högt. Så om du vill ha en specifik persons uppmärksamhet eller ökad spridning på din tweet är det bra att använda @namn, för att dena person ska få en notis om din tweet. 

Hashtags (#) används som kategorisering, om det gäller Sveriges politik är exempelvis #svpol en vanligt förekommande hashtag. 

VIDEO: Kom igång med Twitter!

Instagram
En bild säger mer än 1000 ord! Instagram fokuserar på bilder men man har möjlighet att skriva ett par rader också. Genom Instagram stories kan man enkelt visa upp sin vardag i film och bild, materialet försvinner efter 24 timmar. 

Något man bör tänka på när man tar bilder är att objektet som är i fokus i bilden är belyst, att man inte fotar i direkt motljus, att bilden är skarp och kameralinsen är ren.

Använd Instagram-taggen #enbonde och visa upp din vardag i bilder. 

VIDEO: Kom igång med Instagram!

Blogg
Dela med dig av dina tankar och åsikter kring den gröna näringen genom att blogga. För att få ökad spridning på bloggmaterialet är det bra att sprida nya inlägg via sociala medier.