- Det blir mycket fika! lovar Martin Moraeus, som dessutom dragit in sin  pappas kusin som ett extra dragplåster i eventet.

- Kalle Moraeus bjuder på lunch!

Förutom Moraeus gård i Orsa får "praktikanten" också åka till granngården som Björn Daniels, känd från TV4:s tävling "Spring", bor på. Där finns fler kor och dessutom ett gårdsmejeri.

Du kan höra Björn och Martin själva berätta om sitt erbjudande i Youtubeklippet här till höger.

Björn Daniels i grön skärmmössa

Än så länge (15 december) har det inte direkt varit någon rusning till auktionen på "Bonde för en dag". Och Martin vill också gärna ha någon som åtminstone är intresserad av hur det går till på en bondgård. Däremot behöver vinnaren inte prompt jobba så hårt. Arbetskläder finns dock att tillgå för den villige.

Följ auktionen på Tradera.

Musikhjälpen pågår 13-19 december och samlar in pengar till Radiohjälpen. Musikhjälpen sänds nonstop unde de dagarna på P3 och SVT Play. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen. I år fokuserar Musikhjälpen på klimatrelaterade katastrofer och hur man bäst förebygger dem under temat "Ingen ska behöva fly undan klimatet".