- Det var lyckat. Framförallt var det kul att se en hel del nya ansikte som vi inte varit i kontakt med tidigare, säger Anna Ozén som är regional hästkoordinator på LRF Dalarna.

Första träffen hölls i Falun och dagen lockade till många diskussioner och samtal.

- Det är viktigt att få möjlighet att träffas och utveckla sitt företagande, oavsett hästras, gren eller inriktning, Hästen hjälper också till att hålla vårt landskap öppet och hästföretagarna är en viktig del av den gröna näringen i Dalarna, säger Anna Ozén.

Frågestund och föredrag

Besökarna  fick även möjlighet att ställa frågor om skatter, försäkringar, företagarstöd och arbetsmiljö. Under förmiddagen berättade Marie Gudmundsson från Rättvik om sitt projekt, Aktiv Rehab och Ridterapi, där deltagare med olika neurologiska diagnoser, som MS, stroke och ALS, kunnat få hjälp med sina sjukdomar.

Therese Jons från Bäckans Rid- och Utbildningscenter i Gagnef pratade också hon om sitt företagande. Om hur hon jobbat med att utbilda häst och ryttare, arbetet med aveln och hur hon lyckats få ruljangs på företagandet.

- Jag brinner för hästar och ungdomar. Alla lär sig ta ett ansvar och det ger så mycket oavsett vilket sätt man använder hästen på, berättade hon.

Faluns arrangemang av dagen är startskottet för fler dagar i landet och under 2016 planers ett tiotal träffar. Tanken med hästföretagardagarna är också att ge hästföretagarna ett tillfälle att få träffa LRFs medarbetare, och höra vad LRF Häst och HNS arbetar med på sina respektive områden.

-Min förhoppning är att det blir en uppskattad mötesplats för hästföretagare, säger Erica Lindberg på LRF Häst.