Hallå där Anna Reyier som driver Murboannas Ost i Borlänge. Du kommer bygga ett nytt mejeri i nya större lokaler och utöka hela din verksamhet.

-Ja, det här känns jättespännande!

Vad fick dig att ta steget?
Jag har hållit på i några år och jag känner att efterfrågan är större än vad jag kan producera i nuvarande lokaler. Jag har dessutom hunnit bygga upp ett varumärke under dessa år och själva grunden är att jag alltid har drömt om att på något sätt driva min släktgård vidare, så nu känns det rätt att ta nästa steg.

Hur mycket kommer produktionen öka i och med flytten?
Till en början kommer vi att dubbla produktionen och sedan öka succesivt på några års sikt. Vi kommer också att bredda sortimentet.

Hur kommer den nya anläggningen skilja sig från din gårdsbutik/mejeri som du har idag?
Det blir stor skillnad! För det första så flyttar vi hela verksamheten till min släktgård som ligger ca 7km från gården som vi bor på idag, som är min makes släktgård. På platsen där mejeriet och gårdsbutik/café kommer att byggas finns ingenting idag utan det blir en helt ny byggnad som kommer att ligga ca 300m från bostadshuset och själva gården. Det är en vacker plats med betesmark och åkrar som kommer att omringar själva byggnaden. Vi kommer dessutom att utvidga verksamheten med gårdsbutik och café och därmed kunna få besökare hem till oss som kan äta, fika, handla ost och titta på de betande djuren. Själva mejeriet och lagringsutrymmena blir betydligt större än vad jag har idag så det kommer också att bli jättebra! Dessutom kommer både jag och min make att arbeta med det här.

När kommer mejeriet att vara klart?
Vi börjar bygga nu i sommar och det kommer att stå klart under våren 2017.