Träffen lockade ett sjutiotal företagare som både ville äta när- och lokalproducerad frukost och lyssna på när Anna Reyier, ordförande i Borlänge lokalavdelning, berättade om svenska livsmedel och varför det gröna näringslivet är viktigt i Dalarna.

Initiativet kom från Anna Reyier själv men arrangerades tillsammans med Borlänge kommungrupp.

– Iden kom efter att jag var på en förtagsfrukost tidigare i höstas och funderade på vad som låg på bordet och hur mycket av råvarorna som var lokalproducerade varor, berättar Anna Reyier.

Under morgonen bjöds Borlänges företagare bland annat på råvaror från Syster Surdeg i Falun, ost från Murboanna i Borlänge, äppelmust från Enbackans Musteri i Värmland, svensk mjölk och strutspastej samt strutskorv från Sahlins Struts i Borlänge.

– Många har visat sin uppskattning idag kring frukosten och förfrågningar om att anordna fler, vilket känns jätteroligt. Det känns som att många uppskattade morgonen, säger Anna Reyier.