- Det känns kul att bli uppmärksammad men väldigt oväntat, säger Olov Eriksson.

På plats för att uppmärksamma - med blommor och diplom - var LRF Dalarnas vice ordförande, Jan Tholerus och LRF Dalarnas ombudsman, Lotta Zetterlund. Den lokala pressen var också med och bevakade händelsen.

- Det är roligt att lyfta fram ett företag som inte är stort och har växt färdigt. De är också ett föredöme genom sitt samarbete med andra lantbrukare, säger Jan Tholerus, vice ordförande för LRF Dalarna.

Litet företag med driv

Anna och Olov Eriksson köpte huset i Svinö år 2010 och startade då upp verksamheten. Idag driver de ett kombinationsföretag med inriktning på köttproduktion och entreprenad. Utöver det har de också startat upp en ”inköpsring” för att kunna förhandla ner inköpspriset på b.la. plast och nät. Utöver tiden på gården jobbar även Anna som sjuksköterska.

- Vi är ett litet företag men det var ett brinnande djurintresse som gjorde att vi hittade det här stället och efter det har det rullat på, säger Olov Eriksson och skrattar.

Olov Eriksson vid sina kor.

Framtidplaner

Hur framtiden ser ut vill paret inte sia om men visionen är att fortsätta växa och fortsätta i samma andra.

- Det som är roligt och det som driver en är att se när det växer och se att man kan lyckas med något över en sommarsäsong på växtodlingen och lika så att man ka få en fin kalv varje år från djuren, det är lycka, säger Olov.

LRF Dalarnas motivering löd: ”Olov Eriksson och hans fru Anna Eriksson driver idag ett kombinationsföretag med inriktning på köttproduktion och entreprenad. De har utöver det startat upp en ”inköpsring” för att kunna förhandla ner inköpspriset på b.la. plast och nät. Företag är en viktig motor för bygden som bidragit till framtidstro inom de gröna näringarna.”