-Vårt arbete har redan börjat med att hitta lämpliga kandidater men vi behöver tips på personer som skulle kunna passa in och som är intresserade av våra frågor, säger Inger Bengtsson som sitter i valberedningen.

Snabba avhopp gjorde det svårt

Strax innan regionförbundsstämman i Falun - för lite drygt sex månader sedan - fick den nuvarande regionordförande, Martin Moraeus, en förfrågan om att ställa upp som kandidat till riksförbundsstyrelen. Samtidigt valde Anna Ozén, ledamot, att hoppa av sitt uppdrag. Den korta varslen inför regionstämman gjorde det därför svårt för valberedningen att hitta ersättare.

- Vi hann helt enkelt inte med och nu känner vi att vi inför kommande stämma behöver hjälp från våra medlemmar! Det är medlemmarna som ska bestämma vad de vill ha ut av sitt medlemskap och vad de vill att styrelsen ska jobba med för frågor och om de tipsar oss har de samtidigt möjlighet att påverka vilken typ av kompetens som ska finnas i vår styrelse.

Hjärtefrågor i gröna näringen

Styrelsen är idag en man kort och skulle därför behöva utökas, samtidigt behövs det även fler engagerade i valberedningen. Det finns idag inga direkta krav på de personer som känner en nyfikenhet inför vad uppdraget skulle innebära mer än att hjärtefrågorna ska vara relaterade till den gröna näringen.

- Man ska vara nyfiken på styrelsearbetet och känna att man vill göra en insats för landsbygden, lantbruket i Dalarna och vilja vara med och förändra.

Hur mycket tid måste man lägga ner?

- Att ha en plats regionstyrelsen är lite vad man själv gör det till, skulle jag säga. Men jag tror att det är viktigt att inse att man behöver avsätta tid för att vara med på styrelsemötena sen väljer man lite själv man hur mycket arbete man väljer att lägga ner. Det kan också vara bra att veta att det är olika mycket arbete under olika perioder på året.

LRF Ungdomen sträcker sig till 36 år – innebär det att man måste vara över 36 för att få en plats i regionstyrelsen?

-Det behöver man absolut inte vara. Alla är välkomna oavsett ålder, så är man intresserad så kontaktar man bara någon av oss som sitter i valberedningen.

Kontakta Inger Bengtsson om du själv är- eller vet någon som är intresserad av att driva gröna näringens frågor i Dalarna: 073-586 35 68