Under besöket fick ministern prata produktion, offentlig upphandling och svenskt jordbruk med LRF-medlemmarna Erika Bränd och Jan Forssell, som också är ordförande för Sveriges Nötköttsproducenter.

– Det här är en jätteviktig del av svensk ekonomi och den svenska miljön. Att skapa arbetstillfällen, utveckling, miljömässig utveckling i vårt land och det är fantastiskt att se kvalitén på den här verksamheten. Omsorgen om djuren och miljön, sa Ardalan Shekarabi.

Hur tänker du att kommuner kan bli bättre på offentlig upphandling?

– Det är en självklarhet att man ska ställa krav på djurskyddsnivå som motsvarar den svenska lagstiftningen. De krav som våra bönder har. Vi har möjliggjort i lagstiftningen och gett stöd till upphandlingsmyndigheten så underlag finns och vi har  fastslagit i upphanslingsstrategin att det här ska göras och jag förväntar mig att alla kommuner kommer göra det.

Rundtur på gården.

Vid besöket fick Ardalan en se gården. Jan Forssell och Erika Bränd berättade om verksamheten och hur arbetet med uppbyggnationen av kalvstallet tagit form under det senasten året.

– Det märks att han verkligen brinner för det svenska lantbruket, säger Jan Forssell.

Ardalan Shekarabis besök på Bjursås Lantbruk AB gjordes i samband med en rundresa i Dalarna. Under sitt besök fick Ardalan även prata IT och äldreomsorg i Hedemora och sjukvård i Falun på Falu lasarett.

Intervju med Ardalan Shekarabi ser du om du klickar på bilden.