Tanken med den nationella satsningen - som LRF genomför fram till valet 2018 - är att lyfta LRF:s budskap om det gröna näringslivet betydelse och potential i landets alla kommuner.

Här kommer några exempel som uppmärksammats i runt om i länet:

Gröna näringslivet i centrum med Jobba Grönt

Stina Ernstsson, styrelseledamot för LRF Ungdomen i Dalarna och ambassadör för projektet Jobba Grönt, besökte Orsas högstadieskola för att prata om det gröna näringslivet och vilka jobb som finns. Ungdomarna fick under dagen även göra ett studiebesök vid Anita Boman Daniels, styrelseledamot i LRF Dalarna, ostysteri och gård.

Månadens medlemmar

Vi lyfte "Månadens medlemmar" som var Emma och Johan Erkers på Erkers Lantbruk som Leksands lokalavdelning utnämnt. Publiceringen spreds och delades på sociala medier och via hemsida och uppskattades mycket.

Lokal mat i fokus

Vi berättade nyheten att alla kommunkök i sju kommuner började servera lokalt kött från Siljan Chark från och med den 1 oktober. En upphandling som innebär en ökad produktion.

Lyckat gårdsbesök när civilministern besökte Bjursås Lantbruk

"Det är en fantastik kunskap som finns hos våra bönder.” Så sammanfattade civilministern, Ardalan Shekarabi (S) sitt gårdsbesök på Bjursås Lantbruk AB den 29 september. Under besöket fick ministern prata produktion, offentlig upphandling och svenskt jordbruk med LRF-medlemmarna Jan Forssell, ordförande för Sveriges nötköttsproducenter och Erika Bränd.

-Det märks att han verkligen brinner för det svenska lantbruket och genom besöket fick han också en ännu bättre bild av den fina produktion vi har här i Sverige, säger Jan Forssell.

Valberedningen uppmanade medlemmar om att de ville ha hjälp

Inger Bengtsson uppmanade, via en artikel på Gröna sidan och via sociala medier, om att valberedningen i Dalarna ville ha in tips på personer som kunde passa bra i LRF Dalarnas regionstyrelse. De ville även ha in tips på personer som kunde passa i valberedningen.