.- En trevlig eftermiddag och vi fick fram våra budskap, säger Jan Tholerus, vice ordförande för LRF Dalarna.

Vid besöket i Örebro fick Jan Tholerus, vice ordförande och ledamöterna, Bengt Halvarsson, Malin Petterson Lindgren, Anita Boman Daniels och regionchefen, Håkan Johansson berätta om de frågor som prioriteras i regionen, bland annat äganderätten och rovdjursfrågan.

Tydligare instruktioner till myndigheter

Palle Borgström förklarade hur LRF nu försöker få regeringen att ge tydliga instruktioner i regleringsbrev till myndigheter om att de ska prioritera tillväxt och produktion.

Nyinvald ledamot för LRF Ungdom Dalarna, Hans Säfström var nöjd att få träffa Palle. Han fick även möjlighet att ställa de frågor som ungdomen tycker är viktiga, hur riks kommer att kommunicera med ungdomarna inom organisationen.

- Det var väldigt spännande att träffa Palle, han verkar vara väldigt mån om att ta till sig det vi sa, säger Hans Säfström.

Fokus på Jobba Grönt

Palle påpekade också att kontakten med att nå ut till ungdomarna kommer fokuseras mer genom kampanjen,”Jobba Grönt” så att ungdomarna väljer inriktningar inom den gröna näringen.

LRF Örebro bestod av Per Willen, regionordförande, Johan Linderkers, ledamot, Lennart Palm, ledamot och Maria Mehlqvist och Erik Erjeby från LRF kontoret i Örebro.