Under årens lopp har det blivit en del blogginlägg – närmare bestämt 452 stycken. Och en text fick stor spridning och uppmärksammahet och som uppskattades mycket var när Martin sågade myten om att det går åt 16 000 liter vatten för att producera ett kilo nötkött.

Jag gick i polemik med WWF:s expert på området och efter lite om och men tycker jag ändå att jag och hon lyckades etablera en gemensam position i frågan. Jag vill rikta en stor eloge till Anna Richert på WWF, för hur vi tillsammans lyckades hantera den här frågan.
Tyvärr lever myten kvar och den dyker upp då och då, det är väl så det fungerar med myter – antar jag.”, skriver Martin.

Mjölkkrisen lockade till läsning

Den mest lästa texten handlade om den så kallade mjölkkrisen som hade över 60 000 läsningar.

På något sätt etablerade jag mig som lite av en expert på mjölkfrågor vilket ledde till att jag fick medverka i P4 Extra och vara deras egen mjölkexpert. Det hände förvisso bara en gång och det är oklart om det berodde på min egen insats eller att de inte har gjort så många program med mjölktema.”

Nya uppdrag och mindre tid

Orsaken till att regionordföranden väljer att sluta blogga handlar om tid. Han har sedan i maj varit en del av riksförbundsstyrelen och så sent som för några veckor sedan blev han vald som ordförande för besparingsskogen i Orsa.

"Jag har fått så mycket annat att tänka på nu, att det helt enkelt inte finns hjärnkapacitet kvar till att tänka ut smarta bloggtexter.

Martin Moraeus sista blogginlägg kan du läsa här: https://blogg.land.se/bonde-pa-riktigt/nu-lagger-jag-ner/#.WjGb4oIxrX0.facebook