- Vi planerar för fullt! Den 26-27 augusti är det dags och det ska bli så kul att träffa medlemmar. I år ligger också LRF:s fokus på den svenska osten, säger Pirjo Gustafsson som är projektledare på LRF Gävleborg och LRF Dalarna.

Mittia: Gårdsbruk har sedan 2012 arrangerats vartannat år i Ljusdal. Mässan riktar sig till både proffs och familj och under dagarna kommer programmet innehålla både aktiviteter, uppvisningar, uppträdanden och erbjudanden

- Det kommer bli föreläsningar med Janne Hansson som driver Vallens gård, underhållning från humorgänget Småstadsliv och sedan kommer det att bli en hästshow. Det finns något för hela familjen. Mittia: Gårdsbruk är verkligen en perfekt mötesplats för oss som är bosatta i Mellansverige.

Fokus på ost

Vid LRF:s monter, tillsammans med LRF Konsult och LRF Samköp, kommer besökarna kunna träffa olika experter, förtroendevalda och personal.

-Vi har också valt att lyfta den svenska osten i vårt tältområde. Anledningen är att göra konsumenterna mer medvetna och plocka fram de svenska råvarorna. Under mässdagarna kommer vi därför prata om ost och smaka på svensk ost. Man kommer också ha möjlighet att prata om trädgårdas-/kött- och hästfrågor med någon av våra branschavdelningar, säger Pirjo Gustafsson.

Unikt för mässan som arrangeras i år är att besökarna kommer att ha möjlighet att ta en guidad busstur till Vallens gård, norra Sveriges största mjölkgård med 600 mjölkkor.

-LRF och Maskinringen kommer arrangera tre turer om dagen, både fredag och lördag. Vid Vallens gård har man sedan möjlighet att se en av deras stallar.

Hoppas på många besökare

Förhoppningen är nu att det breda utbudet på mässan i år inte bara kommer locka besökare från Gävleborgs län, utan även från angränsande län, så som Jämtland, Västernorrland och Dalarna.

-Vi vill och hoppas att fler besökare ska upptäcka Mittia: Gårdsbruk, säger Pirjo Gustafsson.