För det är alla vi bönder, odlare, skogsägare och andra landsbygdsföretagare som får Gävleborg växa! Vi gör det på gården, i skogen och på fältet. Och vi gör det tillsammans, över hela landet, i alla näringar, i en stark organisation.

Vi vill visa vår uppskattning!

Med ”Månadens medlem” kommer lokalavdelningarna runt om i länet under 2017 att få möjlighet att lyfta en medlem som de tycker gör ett bra jobb och som visar ett stort engagemang inom det gröna näringslivet. ”Månadens medlem” kommer du hitta på vår Facebook-sida, Instagram-konto och på vår hemsida. Vi är stolta över er!

I Gävleborg har Ockelbo kommit in med sitt bidrag i juni som är Sven-Arne Eriksson driver köttproduktion på Ersk Ols Gård .

Motivering lyder: 

"Sven-Arne Eriksson driver köttproduktion på Ersk Ols Gård strax utanför Ockelbo. Där har han dikor och föder upp tjurar till slakt. Han har även ett antal trogna kunder som köper färdiga köttlådor genom återtag.

Under våren har han tillsammans med släkt och vänner arrangerat såväl Öppen Gård som Kosläpp som medför mycket för Ockelbo, då det kommer ett stort antal besökare. På vintern bedriver han skogsbruk på fastigheten, oftast med egna maskiner. Sonen David finns nu med på gården och på den lediga tiden från skolan deltar han med stort intresse i arbetet.

Från Ockelbo LRF-avdelningen ser vi gården som en viktig tillgång för att kunna visa konsumenterna hur ett modernt svenskt jordbruk med djur bedrivs i dag."