Som en del i vad LRF gör för mjölkproducenterna ligger en manifestation i Stockholm den 21/9. Tanken är att väcka opinion hos politiker och konsumenter. Mjölkproducenter och LRF-medlemmar kommer inresta från hela Sverige (det uppskattas bli 500-700pers).

Programmet ser ungefär ut som följer:

Planeringen av aktiviteten i Stockholm den 21 september har nu kommit så långt att vi kan beskriva dagen med tider.  Dagen kommer att bestå av tre delar och detta är det som gäller i stora drag:

Kl 07.00-09.00  Konsumentaktivitet     

Konsumentaktivitet vid ca 10 t-baneuppgångar och Centralen i Stockholm. Medarbetare i Stockholm får bemanna denna aktivitet, en vid varje t-baneuppgång.

Kl 10.00-12.30 Manifestation på Mynttorget

Alla regioner samlas på Mynttorget senast 10.30. Varje region har sin plats som är markerad med 1-2 vita heliumballonger per region, ex ”Sörmland”, dit man också bjuder in sina regionala riksdagsledamöter. Vi vill uppmana alla deltagare att klä sig i vitt för att skapa ett ”mjölkhav” – och på så sätt bidra till medieintresse.

Program från scenen startar kl 11, med företrädare från hela branschen. Här hoppas vi på politiker och särskilt på Bucht som fått en inbjudan att ta emot namninsamlingen. Programmet från scenen är tänkt att vara ca 30 min, så det finns tid även efter att mingla med era regionala riksdagsledamöter.

Därefter är det dags för förflyttning från Mynttorget till Franzengatan. Vi hoppas att så många som möjligt vill och kan promenera i regiongrupper med den stora vita heliumballongen för att skapa ytterligare uppmärksamhet. Promenader tar ca 45 min-1 timme.

Kl 13.30-16.00 Mingel i LRF- huset

Eftermingel och enklare mat på Franzengatan för alla deltagare. Helena m fl finns på plats för att berätta hur det gått och vad som händer härnäst.

LRF har förhandlat med Destination Gotland samt hotell i Nynäshamn för att få till bättre priser vilket vi lyckats med. Vi kan därför erbjuda ett 40-tal medlemmar på Gotland möjligheten att åka med till Stockholm för att delta i manifestationen. LRF bjuder på färjebiljetterna samt boendet. Avgift för pendeltåget samt mat står var och en för själv under resan. Boendet är del i tvåbäddsrum inkl. frukost. Vi har 40 platser på färja (tur kl.16 söndag 20/9 samt retur kl. 21 måndag 21/9) samt hotell och det är först till kvarn som gäller. Obs! vi behöver er anmälan senast 11 september!

Vi behöver namn och personnummer på er som vill delta i denna insats (uppgifter som vi måste uppge för Destination Gotland). LRF sköter bokningarna och återkopplar till er som får möjligheten att hänga med. Vi behöver även namnen för en namnlista till LRF riks och minglet där.

Vi har även ordnat så att ett begränsat antal medlemmar (30st) kan (på egen bekostnad och egen bokning på Gotlandsflygs hemsida) resa med flyget till rabatterat pris 21/9, 499kr enkel resa. Hör av er till kontoret för rabattkod. Intresseanmälan till: gotlands.lf@lrf.se