Lördagen den  10 november gick Bondefesten av stapel på Wisby Stand i Visby, kvällen blev en fullständig succé!

LRF Gotland är överväldigade över denna härliga uppslutning och fantastiska stämning det hela blev och tackar alla 500 personerna som kom och gjorde kvällen till vad den blev. En stämning som var på topp och höll i sig hela kvällen och långt in på småtimmarna. Hela Wisby Strand lyste i grönt hela kvällen och natten.

Hela buffén som dukades upp var i form av sponsring från våra grönsaksodlare på Gotland. Gotlands Slagteriet sponsrade med köttet, Arla sponsrade med allt kocken önskade från deras sortiment. Efterrätten som serverades i form av glass kom från Guteglass, mjölk till kaffet kom från Puttersjaus Gård. Rökt fårfiol från Graute Gård, Lantmännen med bröd och kex. Kocken hade en guldgruva att jobba ut ifrån. Preppning av alla råvaror började redan på måndagen samma vecka. Blev en fantastisk meny.

Det bjöds på underhållning i forma av Brändus Sveinpälsar. LRFs regionstyrelse med  ordförande Anna Törnfelt i spetsen bjöd på sig själva och gjorde ett bejublat framträdande. Den person som vid ett torka möte i Visby i september kläckte idén att en Bondefest behöver vi nog arrangera för att ha nåt kul, roligt och spännande att se framemot Frans Brozén fick också äntra scenen. Han hade stolt tidigare vid ett tillfälle sagt att han var DM mästare i bugg för några år sedan och det fick han visa under kvällen. Sara Jacobsson från Visby Dansskola kom och han fick visa sina färdigheter. Sedan fick vi se ett härligt danspotpurri av Sara och hennes gäng. Denna dans var avslutningen för första delen av festen och starten för nästa del av festen, nämligen mera dans. Många hade längtat efter att få börja dansa. Krogkvartetten spelade upp och dansgolvet fylldes snabbt av glada dansande festdeltagare. Janne Bertholdsson gästspelade tillsammans med bandet vid ett tillfälle.

 

Sammanlagt har ett 40-tal företag sponsrat till denna fest. Utan alla dessa hade det aldrig gått att genomföra. LRF Gotland tackar för en fantastiska respons, uppbackning och stöd från dessa. 

 

Monica Fie

LRF Gotland