Schema med reservation för ändringar:

 

Händer i Köket

10.00 – 12.00 Kurre grillar lamm (endast lördag)

Kom och se hur man helgrillar ett lamm. Prata med Kurre om marinad, grilltider åtgång osv.

13.00 – 14.30 SVEGAN

Lär dej laga svensk veganmat - klimatsmart och trendigt. Att välja bort kött till förmån för importerade grönsaker och svampar ger i många fall mer miljöpåverkan än att äta inhemskt kött. Lär dig laga mat på råvaror i säsong och varor som finns i Sverige. 

14.30 - LAMM PÅ MENYN!

Lammstyckning och matprat, Eva Sundström är köttmästare med lång erfarenhet av kötthantering och matlagning se henne stycka och tillsammans med Sussi Redig ge tips om och idéer kring kryddning, tillagning och servering av lamm.

 

Händer på Sportarenan

10.15-12.00 ÄR DU STARKARE ÄN SKRADARN? GOTLANDS STARKASTE BONDE UTSES!

Kom till LRFs sportarena och utmana Gotlands starkaste bonde! I herrklassen Kristian ”Skradarn” Gustavsson, lördag och Emil Jacobsson på söndagen!. Även damklass såklart! Lillemohr Lindby på lördagen och Ronja Björkvist på söndagen! Rulla halmbalar på kortast tid, dra traktordäck och flytta frontvikter (tillhörande traktor) mellan 2 höbalar, så snabbt som möjligt.utmana Lillemohr!

14.00- 15.30 UTMANA NICLAS RODHBORN!

Tävla i rullstolsrace och padel mot gotländska representanten i Vinnarskallar. Föranmälan och mer information till miriam.akerstrom@lrf.se

 

Händer på Scenen

11.30- 12.30 BARNSÅNGSTOPPEN (endast lörd)

EN SPRAKANDE GRÖN ALLSÅNG FÖR ALLA BARN (och en och annan vuxen)

Sussi och Ann-Marie sjunger sånger om grönt och skönt, för knopp och kropp. Därefter röstar vi fram favoriten. Kom och var med!

13.00 – 13.45 DAN OCH KJELL

Musikalisk underhållning på gotländska.

14.00-14.30 LISA ENGSTRÖM OCH SEBASTIAN BARK

Kom och lyssna på visor och sånger.

(15.00 – PREL Diskussion om jordmån och jordhälsa)