Initiativet till arrangemanget kommer från Varbergs kommungrupp, som förra årets tyckte att skolan jobbade för lite för att marknadsföra sina utbildningar.

– Vi måste ju få ungdomar att välja Munkagårdsskolan om vi vill ha folk som jobbar i de gröna näringarna i Halland, säger Per Nilsson, ordförande i LRFs kommungrupp.

I år var det ingen tvekan om att åttondeklassarna skulle bjudas in och när det är dags den 7, 21 och 28 maj kommer det drygt 50 elever vid varje tillfälle.

Får information om utbildningar och lantbruksyrken
På plats delas de in i grupper och får gå runt till olika stationer där de får information om skolans utbildningar, däribland trädgård, animalieproduktion, djurvård och lantbruksteknik.

Elever från skolan är värdar för stationerna och berättar om sina utbildningar. LRFs medlemmar deltar också och kompletterar informationen med att berätta om sina lantbruksföretag och vad olika gröna yrken innebär.

– Vi har alla erfarenheter som vi kan dela med oss av, säger Per Nilsson.

De drygt 150 eleverna som ska besöka skolan kommer alla från Varbergs kommun.

Arrangemanget görs ihop med skolan, där Carola Bengtsson ansvarar. Region Halland ställer upp med lärartid. LRF Halland är en av sponsorerna av busstransporterna till skolan.