Priset delades ut fredagen den 18 september av gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic, också hon från Halmstads kommun, vid en ceremoni på McDonald´s Business School i Stockholm.

Programmet vill stötta och inspirera unga inom gröna näringar
LRF Ungdomens och McDonald´s kunskapsprogram syftar till att inspirera och stötta unga företagare inom de gröna näringarna. De fyra vinnarna får göra en kunskapsresa till Österrike för att träffa lantbrukare och andra representanter för jordbruksnäringen där. Dessutom kommer de att tillsammans med ytterligare tolv unga lantbrukare att få delta i ledarskapsutbildningen på McDonald’s Business School.

Ser möjlighet att utvecklas som arbetsgivare
Sara Johansson driver sedan två år tillbaka mjölkproduktion med 65 kor, och föder upp egna mjölkrastjurar på arrendegården Rosenlunds Lantbruk i Harplinge.

– Det här är jätteroligt! Österrike tilltalar mig lite extra. Jag har varit där många gånger så det ska bli intressant att få inblick i lantbruket där. I mitt företag har jag en heltidsanställd och kunskapsprogrammets ledarskapsutbildning blir en fin möjlighet för mig att utvecklas i rollen som arbetsgivare, säger Sara Johansson.

Kunskapsprogrammets jury
I juryn ingår gymnasie- och kunskapslyftsministern AidaHadzialic, McDonald’s kommunikationsdirektör Raymond Mankowitz, LRF Ungdomens ordförande Nils Björid och Emma Knaggård Wendt som är CEO/Founder för Edutain Production.

Kunskapsprogrammet genomförs för femte året i rad och hittills har 50 unga lantbrukare deltagit.

Läs mer om Kunskapsprogrammet