–Ja, LRF  och Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar en cirkelledarutbildning i Halmstad den 7 november. 

Varför ska man gå studiecirkel?
– För att det är kul! Det är ett sätt att gemensamt utbyta erfarenheter i ett ämne som man är intresserad av. 

Vilka är välkomna på kursen?
– Den är tänkt att stärka studieansvariga i LRFs lokalavdelningar. Men alla LRF-medlemmar som är cirkelledare idag, liksom alla som kan tänka sig att bli det i framtiden, är välkomna.

Vad innehåller kursen?
– Man får med sig både kunskaper i pedagogik och om hur en grupp fungerar. Dessutom får man en bra inblick i det studiecirkelmaterial som LRF har för viktiga frågor som vatten, skog och rätten till sin mark.

– Vi passar också på att visa hur det fungerar med e-listor, där man kommer åt listan för cirkeln på webben. Ett välkommet steg som tar folkbildningen in i den moderna digitala världen.

Vilka är kursledare?
– Katarina Cronelid och Herdis Pixsjö från SV Halland presenterar de studiematerial som är särskilt aktuella för oss i LRF.

Kostar det något? Det är ju en hel dags utbildning?
– Utbildningen bjuder SV Halland på, det ingår i vår samverkan med LRF, som ju är en av SVs tre grundorganisationer. Vi gör många bra, gemensamma, studiematerial och utbildningar på förbundsnivå och de är en resurs för oss i länsavdelningarna.

Hur anmäler jag mig?
– Ring SV Hallands kundtjänst på telefonnummer 077-440 00 33, eller mejla dina kontaktuppgifter till halland@sv.se. Välkommen!