Annika Hägglund är vice ordförande i LRF Ungdomen i Halland sedan i november. Hon brinner för lantbruksfrågor, ett intresse som hon har med sig från uppväxten.

Annika Hägglund kommer från en ekologisk mjölkgård utanför Hudiksvall i Hälsingland. Efter att ha jobbat både hemma och på andra gårdar samt i Kanada valde hon att utbilda sig till lantmästare och arbetar idag som växtodlingsrådgivare på Växa i Falkenberg.

– Jag tycker att frågor som rör företagande är viktiga att driva. Vi måste skapa förutsättningar som gör att det lönar sig att vara lantbrukare. Och så vill jag visa hur verkligheten på landsbygden ser ut. Fler och fler växer upp i städer och vet inget om hur maten produceras. Många har felaktiga uppfattningar, de slutar äta kött för klimatets skull men åker till Thailand med flyg – när Sverige producerar världens mest klimatsmarta nötkött, säger Annika.

Ytterligare fyra nya namn finns på förslag
Till nyval på två år föreslås förutom Annika Hägglund även Emilia Astrenius Widerström från Skaraborg, Simon Wancke från Jönköping och Hanna Johansson även hon från Skaraborg. Till fyllnadsval på ett år föreslås Pär Antonsson från Västerbotten.

Övriga i styrelsen med ett år kvar på sin mandattid är Jakob Eriksson från Östergötland, Susan Larsson från Skaraborg, Magnus Jönsson från Skåne och Christian Horn från Sydost.
Louise Ryberg från Uppsala, Frida Larsson från Gävleborg, Sara Helgstrand från Sörmland, Olov Eriksson från Gårdtjärn och nuvarande ordförande Nils Björid avsäger sig sina uppdrag och kommer att avtackas under riksstämman.

Läs mer om den blivande riksstyrelsen