Kampanjen syftar till att starta samtal med politiker och allmänhet om det positiva med företagande och företagare. Det görs bland annat genom att dela ut solrosfrön, en symbol för växande.

Tre budskap
Kampanjen har tre budskap som framförs gemensamt av de tre organisationerna.
• Det är företagsamma människor som skapar jobb och välstånd.
• Företagsamma människor behöver rätt förutsättningar för att kunna växa.
• Gör det enklare för företagsamma människor – inte svårare.

Företagsamhetsprat på Törlans kosläpp
I Halland startade kampanjandet och fröutdelningen vid förra helgens kosläpp på Törlans gård, där många av besökarna fick ta emot muggar med frön.

Medverkar vid Munkagårdsdagen
Nästa aktivitet sker imorgon, då LRF Ungdomen medverkar vid Munkagårdsdagen på naturbruksgymnasiet i Tvååker. Även där med fröutdelning och prat om företagsamhet.

Omvänd politikerutfrågning
Ett lunchmöte som fungerar som en omvänd politikerutfrågning arrangeras i Varberg på måndag, den 8 maj. Då frågar politiker ut företagare med hopp om att skapa fördjupad insikt och förståelse för företagandets villkor.

Kom gärna på måndag!
Mötet sker klockan 10.30–13.00 (inkl. lunch) på Varbergs Stadshotell och Asia Spa, Kungsgatan 24 i Varberg. Det är ingen föranmälan och gott om plats, så kom!

Delar ut solrosfrön på bensinmackar
Lördagen den 13 maj pratas det företagande med kunder på bensinstationer runt om i Halland. LRF deltar vid två mackar i Falkenberg men aktiviteter sker på fler platser.


Läs mer på Gilla företagsamhet
Läs mer på LRFs webb