Kommungruppen är i full gång med förberedelserna. Mellan fyra och sex personer ska bemanna LRF:s tält under de tre dagar, fredag till och med söndag, som arrangemanget pågår.

I tältet visas jordbrukets produkter och det blir också mycket information om Från Sverige-märkena. LRF Ungdomen kommer att finnas på plats för att berätta om sin kampanj ”miljöviktig verksamhet”.

Stor highland-cattletjur visas
Utanför LRF:s tält visas lantbrukets djur och det kommer bland annat att finnas en stor highland cattle-tjur, utegrisar och kalvar att titta på. Kalveliten är på plats. Det ska även finnas jordbruksmaskiner att provsitta. 

Motorsåg som drivs med V8-motor och kapning på tid
LRF samarbetar liksom förra året med Södras skogsbruksområde och det blir fler aktiviteter på skogssidan än vad det har varit förut. En del av dessa sticker ut lite, som en motorsåg driven med en V8-motor och kapning av stockar på tid. Man kan också prova på att köra skogsmaskin genom en simulator, som ska lånas in från Segerstads naturbruksgymnasium.

Massor av aktiviteter
Förutom LRF:s och Södras del av skördefesten finns det även massor av andra utställningar och aktiviteter att ta del av. Västsvenska matproducenter säljer nyskördade och närproducerade delikatesser och det blir provsmakning på ekologisk och närproducerad mat.

Hantverkare visar hur de arbetar med föremål från naturen och har försäljning på plats. Fårvallning, trädgårdsvisning, uppvisning av skörderedskap, timbersport, hästvoltige, brevduvesläpp, äppelkakebakning …

Skördefesten pågår

  • fredag 5 okt kl 12–17
  • lördag 6 okt och söndag 7 okt kl 10–17.

Läs mer på Tjolöholms webbplats