Corona till trots så träffades Västra Sveriges kommungrupper under ett härligt dygn på Vann i Bohuslän. Uppslutningen var god även om det kom en del återbud i sista sekund – är man det minsta förkyld stannar man ju hemma i dessa tider. Men en stor del av våra 70 kommungrupper var representerade, från Sunne i norr till Laholm i söder.

Vi fick lyssna till spännande föreläsare som till exempel Christel Cederberg, som berättade om hållbar mat och hur mycket komplexiteter det finns i det sk ”Matsystemet”, och Per Frankelius och Peter Borring som pratade om några av de fantastiska innovationer vi bäddat för i vår bransch och vilken potential det finns i framtiden.

Hållbarhetstema genomsyrade konferensen och vi fick träffa hållbarhetsambassadörerna från våra tre regioner samt LRFs hållbarhetsexpert Jens Berggren. Förhoppningsvis fick många av kommungrupperna genom dessa lite inspiration till vad de ska hitta på under Vecka 47, som ju är vår kampanjvecka runtom i landet och som i år har Hållbarhet i fokus.

Inspiration kunde man också få av första dagens ”corners”, som bestod av 11 olika stationer med teman som Kommunikation, Skog, Vilt och Äganderätt där upplägget var en begränsad tid på varje station och ganska snabb växling mellan stationerna. Vi fick också lyssna till några kommungrupper som berättade om sitt arbete på hemmaplan.

Utöver ett späckat program fick vi också en fantastiskt god middag på kvällen med underhållning av varandras lokala musikalster från regioner och delregioner. Trevlig samvaro som alltid!

Hela dygnet genomsyrades av en härlig energi, det var nog otroligt efterlängtat att verkligen få träffa riktiga människor igen och umgås utan mellanliggande bildskärmar. Nu hoppas vi på massor av verkstad hos er alla ute i kommunerna under hösten och att det inte dröjer tills nästa gång vi ses!

Jenny Nilsson
Verksamhetsutvecklare LRF Västra Sverige