I veckan hade vi kommungruppsmöte i LRF Varberg, det första fysiska mötet för i år, vi var på Kullagårdens glutenfria café och bageri som drivs av Bengt Hvalgren, ledamot i kommungruppen och ordförande i Veddige LRF-avdelning med familj.

På gång i LRF Varberg är en träff med kommunalråden och riksdagsledamot för att lyfta kommunen för att man begärde överprövning av åtgärdsplanen i vattendirektivet. Vi kommer vara på Törlans Lantbruk där vi kommer visa åtgärder som lantbruket redan frivilligt gör.

I början på september kommer vi köra Ett steg till för att fortsätta utveckla kommungruppen. I september har vi företagsbesök i det gröna näringslivet med hela kommunledningen, då vi kommer lyfta aktuellt just då men ett av besöken skall vi försöka ha på en gård som anlagt våtmark.

I oktober kommer vi ha ett hållbarhetsmöte som blivit uppskjutit sen föregående år.

Under kvällen fick vi avnjuta de goda glutenfria pizzorna gjorda på bland annat bovete som odlats i Värmland. Som avslutning berättade Robert Larsson, regionchef, som var med oss under kvällen om den olika gruppen vi jobbar i Västra Sverige och vilka framgångar vi hittills nått med detta arbetssätt. Det var stor uppslutning så alla ville verkligen träffas och lokalen var verkligen supermysig men det gick ändå fint att hålla avstånd.

Cecilia Bengtsson
Kommungruppsordförande LRF Varberg