ICA håller på att ta fram en portal på webben som ska underlätta kontakten mellan handlare och lokala producenter.

En expertpanel provsmakade kött, ost, drycker och grönsaker och var överväldigade av den höga kvalitén. Fyra produkter imponerade särskilt.

Bara Lingon från Örtagård Öst: "Vi blev berusade av den alkoholfria drycken Bara Lingon från Jämtlands Vingård. Bara Lingon är en dryck pressad med varsam hand till absolut fulländning, fullproppad med Jämtlands terroir.”

Tomater från Trappnäs:  "De har trotsat naturlagarna och på en plats vid Storsjön hittat en växt zon som passar grönsaksodling. Resultatet blir exceptionella körsbärstomater och grönsaker av yttersta kvalitet. En verksamhet under utveckling och spännande framtid."

Filmjölk från Rastens mejeri: ”Ett fantastiskt hantverk, där kunskap och kärlek till råvaran ger en fantastisk slutprodukt. Den godaste filmjölken i hela Sverige.”     

Renkött från Jillie Ren&Vilt: "De jobbar med några utvalda Samebyar, därifrån får de fram en riktigt högkvalitativ renskav som har en otroligt fin textur och djup smak. Knaperstekt med endast havssalt är den oemotståndlig. Deras renkalventrecote är klar magi med den milda vilda eleganta smaken där skogen reflekteras!"