Ett exempel på utvecklingen i Tåsjöbygden är Lars-Olof Hanssons lammproduktion. Han hade 2011 omkring 40 tackor i sin fårbesättning. 2015 byggde han ett nytt fårstall och har nu plats för 150 tackor för vinterlamning.

- Det är svårt att säga om jag hade satsat oavsett projektet, det har helt klart bidragit till att jag gjorde det. Det blev liksom roligare att satsa, mer inspirerande, säger Lars-Olof.

I det nybyggda fårstallet är det lugnt och stilla, i år kommer tackorna att lamma till hösten men tanken är att kommande år styra om till vinterlamning.

- Det är bättre betalt för köttet från vinterlamm, dessutom känns det bra att ha lamning mitt i mörkaste vintern, då passar det fint att vara inne i fårstallet, säger Lars-Olof. 

Lars-Olof har haft får i omkring 20 år och tanken på att utöka har funnits där en längre tid. Men 2015 gjorde han slag i saken och byggde en stolphall med plats för 150 tackor för vinterlammning. 

- Det är en grusbädd under djupströbädden, vindväv i väggarna förutom nertill där det såklart är tätt. Utfodrar gör jag med traktorn i runda foderhäckar. Det blir mest grovfoder, men även lite korn till tackorna just nu, säger Lars-Olof.

I år blir det som vanligt med lamm på våren, men den långsiktiga planen är att ställa om till att lamma på vintern och sälja lammen till slakt på våren då priset är högre.