Matfest i Bergen, Norge 1-3 september

LRF Jämtland deltar vid den årliga Matfesten i Bergen, Norge 1-3 september. Matfesten är  Norges största matfestival med fler än 100 matförsäljare, 40 lokalal bryggerier, matshower, föreläsningar mm. LRF Jämtland deltar via projektet CRG (Creative region of gastronomy).

Här träffar vi och utbyter erfarenheter med de övriga städerna i UNESCO-nätverket CCN (Creative Cities network) . Vi samarbetar med två kockar från länet som bjuda på smakprover från länets skafferi. Övriga städer som vi ska dela monter med är Kina, Turkiet, Iran, Spanien och Italien. Vi kommer även att förmedla information om Jämtland Härjedalen som en kreativ kulturell och gastronomisk region i Sverige. Både till de övriga städerna i nätverket men också till allmänheten. Förhoppningsvis kan det locka fler mat och kulturintresserade besökare till länet.

Skördefest 3 september

25 öppna gårdar och sammanlagt cirka 70 utställare bjuder in till Skördefest söndag den 3 september. LRF är väl representerat via våra lokalavdelningar på flera av gårdarna. På några av gårdarna erbjuder LRF provsmakning av svenska hårdostar, tipspromenad för både barn och vuxna, barnaktiviteter.