Guldgalan är till för att hylla företagsamheten och dess betydelse i länet. Räkna med guldkantad heldag med allt från inspirerande, nytänkade föredragshållare och passionerade pristagare till en glittrande galakväll.

Läs mer om galan och hur du nominerar här.

Här är de 12 klasser där du kan nominera din favorit.

Årets unga företagare: Utmärkelsen delas ut till en företagare under 30 år som under året utfört en prestation utöver det vanliga.

Årets IT-entreprenör: Vinnaren ska med sitt engagemang skapa kundnytta genom avancerad informationsteknologi.

Årets marknadsförare: Vinnaren ska med sin marknadsföring visa kreativitet och nytänkande inom sin bransch och vara strategiskt långsiktig.

Årets entreprenör: Vinnaren ska ha drivkraft att genomföra sin affärsidé och inte minst utmana etablerade företag och organisationer.

Årets innovatör: Priset går till en innovatör eller ett innovationsteam i Jämtland som lyckosamt introducerat sin vara eller tjänst på marknaden.

Årets gröna guld: Vinnaren driver framgångsrikt företagande för landsbygden, grundat på uthålligt brukande av naturresurserna.

Swedavias exportpris: Delas ut till en person, ett företag eller ett projekt som skapat exportmogna produkter som ger ökad internationell trafik.

Årets turismföretagare: Priset går till en organisation inom besöksnäringen som med hållbarhetsarbete nått betydande marknadsframgångar.

Årets tillväxtföretag: Priset för årets tillväxtföretag går till ett företag som under den senaste treårsperioden har haft en uthålligt hög tillväxt.

Årets företagare: Vinnaren visar prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspiration och förebild.

Årets hållbara företag: Vinnaren arbetar för en hållbar tillväxt, som ser till framtid och trygghet för både sitt företag och sin omgivning.

Sven O Perssons hederspris: Till Sven O Perssons minne delas det prestigefyllda hederspriset ut varje år på Guldgalan.

Läs mer om galan och hur du nominerar här.