Den 8 November går Guldgalan av stapeln och LRF Jämtland ska tillsammans med LRF Konsult dela ut priset "Årets gröna guld" till det företag som är en given förebild för våra gröna näringar.

Efter många fina nomineringar är våra finalister nu redo för att göra upp om titeln - Vi säger grattis och stort lycka till!

Detta är årets finalister och deras presentationer: 

Kossan i Berg
Kossan i Berg är två mjölkgårdar som när mjölkpriserna var låga, gick samman och startade ett gårdsmejeri år 2016. De satsade först på en automat för att sälja färsk mjölk direkt till konsument och har senare införskaffat en glassmaskin så de kan sälja sin glass i det egna caféet och ute i handeln. Motto går efter är att man inte ska behöva gå över ån efter vatten, eller mjölk i det här fallet, och att alla ska ha råd med bra produkter.

Storhagen i Ljusnedal
Storhagen Ljusnedal är en ekologisk köttdjursgård med ett 40-tal dikor av rasen Black Angus. Köttet säljs till lokala restauranger och som köttlådor direkt till konsument. Drömmen och planen är att öka djurantalet till det dubbla och att utveckla så alla intresserade restauranger i området kan få köttet levererat. Drivkrafterna är att djuren ska ha det bra och att folk ska få uppleva riktigt bra kött.

Joy Event Hunt and Health
Joy Event Hunt and Health säljer paketerade jaktupplevelser som främjar hälsan. De är ett företag som levererar mjuka värden och visar att jakten är hälsofrämjande, att det ger ett tillfälle att stanna upp och reflektera. Jakten är ett kulturarv, som är värt att förvalta och inte bara ett sätt att fylla frysen. Företaget har utvecklats från att vid starten 2009 då de erbjöd ripjakt på egen mark till att idag erbjuda fler typer av jakt, på egen och arrenderad mark. De erbjuder kurser i jägarexamen och styckning, jakt- och sparesor samt yoga och vandring i kombination.