Mats och Nina Jacobsson har drivit sin gård i Vällviken i 25 år. Främst mjölkproduktion, med upp emot 190 kor, men numera har de även 140 grisar och 60 tackor.

De tar hand om så många led av produktionen som möjligt på egen hand, från att producera sitt foder till att leverera varorna.
- Vi försöker ha så mycket kontroll över gården som det går så att vi inte behöver vara lika beroende av andras tjänster, berättar Mats Jacobsson.
– Vi har både företag och privatpersoner som köper av oss. Restaurangen Arctura är den enskilt största kunden.

I början av nästa år kommer två VM att äga rum i Jämtlands län: skidskytte i Östersund och alpint i Åre. LRF Jämtland har arbetat för att maten som serveras under evenemangen ska vara både klimatsmart och så närproducerad som möjligt. Arctura Restaurang och Skybar ligger i Östersund och kommer att ta hand om servering till bland annat VIP-gästerna under skidskyttet.

– Vi levererar gris, lamm och nöt till Arctura och det är så klart jätteroligt när vi träffar kunderna och de berättar att de är nöjda, säger Nina Jacobsson.
– Det har inte riktigt landat ännu att våra produkter ska serveras under VM. Men det är otroligt glädjande och visst känner vi stolthet!
– Jag håller med, det är ju jätteroligt. Men samtidigt är man ju, som alltid, mitt upp i det vanliga arbetet här på gården, säger Mats Jacobsson.