Ola Holm är 35 år och driver sin gård i Nordanälden. Gården är en konventionell dikouppfödning med raserna Charolais och Hereford.
- Gården är i en uppbyggnadsfas och jag är nöjd över att jag vågade ta steget att bygga en ny ligghall för två år sedan. Jag har även fått ta del av en så kallad ”McDonald’s-tjur” (ett samarbete för att stärka svensk nötköttsproduktion mellan McDonald’s, SNP och LRF.), säger Ola Holm.

När Ola inte arbetar på gården kör han grävmaskin och då är det pappa Sture som hjälper till hemma på gården.
- Det är tacksamt att pappa hjälper till. Grävmaskinsjobbet ger en extra inkomst och nu under uppstarten består företaget av flera olika verksamheter, där köttproduktionen är den största. Grunden är att den ska bära sig själv, berättar Ola.

Startade upp utan startstöd

Ola har visat att han både är driftig och målmedveten, vilket bidrog till utmärkelsen Årets nötköttsföretag i Jämtland 2019. Av andra beskrivs han som en eftertänksam person som planerar avel och tillväxt. Trots nekat startstöd på grund av att verksamheten inte motsvarade tillräcklig sysselsättning startade han upp köttproduktionen.
- Det är roligt att få vara lantbrukare, jag titulerar mig snarare som bonde än entreprenör. Det viktigaste är att djuren växer och har det bra. Det ska va grett, säger Ola.

Vem som blir korad till Årets nötköttsföretag 2019 för hela Sverige avgörs på höstens Köttriksdag, vi håller såklart tummarna för att det blir Ola Holm!